Pudingli Kıtır Pasta/Vanilla Pudding Crumble Pie /ванильный крошится пирог


Vanilyalı Pudingli Kıtır Pasta/Vanilla Pudding Crumble Pie

Pastacı kremalı tatlı poğaça tarifi için 👉🏻Tıkk

Tadı nasıl diye şüphe edenlere diyebilirim ki vanilyalı pudinge kıtır kurabiye atıp yiyormuş gibi oluyor 👌. Bizim canavarlar bekletmeme izin vermediği için dilimlenmiş hali yok hunharca katledildi🤭🤪. Pudingi biraz daha katı yaparsanız  daha az kırıntı gerekir ben pudingi daha akışkan seviyorum 🤫
Malzemeler
Hamuru için(for crust)
2 yumurta (2 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
2,5 su bardağı un (2 1/2 cups flour)
100 g tereyağı ya da margarin (100 g butter or margarine)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)

Vanilya Pudding (for vanilla pudding)
1 L+2 su bardağı süt (1L + 2 cups milk)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
4 paket vanilya (4 packages vanilla sugar)
100 g tereyağı ya da margarin (100 g butter or margarine)
1 çay bardağı nişasta (1/4 cup starch)
1 çay bardağı un (1/4 cup flour)
2 yumurta (2 eggs)

Kırıntısı icin(for crumble)
1,5 su bardağı un (1 1/2 Cups water)
150 g kadar katıyağ (150 g margarine)
1,5 çay bardağı toz şeker (3/4 cup sugar)
Directions
Stir butter and flour. Then stir eggs and sugar add to oil-flour mix. Add vanilla. Roll the crust between 2 wraps. Transfer to pan. Make holes with a fork. Cook pudding. Transfer to crust's inside. Prepare crumble then place.  Bake it👇. Refrigerate overnight. Otherwise it will collapse. Or use 9 tblspn starch and flour for strong pudding😮 Bon appetit! 
Önceden ısıtılmış 175 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin (Bake at preheated 175 C in oven until it's colour golden brown).
Yapılışı

Yağ ile unu iyice karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın. Una ekleyin. Ele yapışan bir hamur olacak steçle açın ve kelepçeli kalıba aktarın. Çatalla delikler açın. Pudingi pişirin. Kalıba dökün. Üzerine kırıntı için yağ şeker ve unu elinizle birbirine yedirin.  Deniz kumu gibi olmalı. Pudingli kalıbın üzerine kırıntıyı serpin. 180 C de üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Aksi halde dağılır. Benim vaktim yok derseniz 9 ar kaşık un ve nişasta kullanın. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek