Merhabalar. Evdeki malzemelerle değişik birşey yapmak isteyince ortaya bu çıktı 🤭. Daha önce zerdeyi hem kendim yapmıştım hemde Arap komşum getirmişti sağolsun ama bir türlü sevmemiştim. Meğer limonu olmadığı için sevmemişim😂. Şaka bir yana zerdeçal ile limon ve portakal öyle güzel gidiyor ki tüm limonlu ve portakallı keklere katıyorum ve tadanlar çok beğeniyor. Bu tarifte kuş üzümü olmazsa olmazı nedendir bilmem çok iyi lezzet katıyor 🤷🏼♀️. Limon kompostosu olmayanlar limon kabuğu rendesi ve suyunu direkt kullanabilir. Aklınızda bulunsun bu şekilde limonu daha uzun süre muhafaza edip ev yapımı çeşitli içecekler yapabilirsiniz. Sanki aroma katmışım gibi limon tadı çok baskın aynı limonlu oralet gibi kokuyor.🍋
Limon kompostosu tarifi için 👉🏻🍋 Tıkk
Malzemeler
🌻1 L limon kompostosu (1 L Homemade lemon compote)
🌻2 su bardağı su (2 cups water)
🌻1 çay bardağı şeker (1/2 cup sugar)
🌻1 kahve fincanı pirinç (1/4 cup small rice)
🌻1 çay kaşığı zerdeçal (1 teaspoon turmeric powder)
🌻1 kahve fincanı kuru üzüm (1/4 cup dried grape)
🌻3 yemek kaşığı kuş üzümü (3 tablespoons small black dried grape)
🌻2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
🌻Süslemek için toz fıstık (chopped peanut to decorate)🥜
Yapılışı
Limon kompostosu blendırdan geçirin.
Tencereye alın.
Suyu ekleyin.
Şeker ekleyin. Zerdeçal ekleyin.
Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra pirinci ekleyip şişene kadar pişirin.
Bu aşamada nişastayı suda eritip ekleyebilirsiniz. Ben eklemedim. Pirinç çok dağılmamalı. Kuru üzümü ile edip karıştırın. Birkaç dk daha kaynatın. Ocaktan alın. Vanilya ve kuş üzümü ilave edip karıştırın.
Kaselere aktarın. Fıstık ve kuş üzümü ile dilerse süsleyebilirsiniz. Soğumaya bırakın. Buzdolabında soğutup servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder