Portakal Kompostosu/Limon Kompostosu/Nar kompostosu

 


Merhabalar. Ramazan yaklaşırken bu defada boşalan kavanozlara limon, portakal, nar, nar-portakal kompostoları hazırladım. Kendinden yüksek asitli meyveler oldukları için kaynatırken f0 soğuk noktasına gelmesi daha erken oluyor içim o yüzden rahat😀. İsterseniz daha yoğun meyve doldurup konsantre konserveler de elde edebilirsiniz. Bu defa memlekettekiler gibi bol sulu kompotlar yapayım dedim. Normalde 3 L lik cam şişelere yapılır. Portakalı ise aşureye koymalık yaptım. Zira portakallsız aşureyi yiyemiyorum 🤣🍊.

🍊 Portakal Kompotu: Portakalın en dış kabuğunu keskin bir bıçakla incecik soyun. Beyaz kabuğunu soyun. Sap kısımlarını atın. Dilimler halinde ayırın. En dış renkli kabuğunu ve portakal dilimlerini konserve şişesine alın. Üzerine dilediğiniz kadar şeker ekleyin. İstemezsiniz hiç eklemeye bilirsiniz. 1 L lik kavanoza 2 portakal kullandım. Tırtıklı kısma kadar su doldurup konserve kenarlarını silin. Islak olmasın. Sıkıca kapağını kapatın.



🍋 Limon Kompotu: Limonun sap kısımlarını kesin. Dış kabuğunu incecik keskin bir bıçakla kesin. Beyaz kısmını soyun. Dilimlere ayırın. Çekirdekleri ayırın. Kavanoza dış kabuğunu ve limon dilimlerini alın. Dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Tırtıklı kısma kadar su doldurup konserve kenarlarını silin.Sıkıca kapağını kapatın.





🍹Nar Kompotu: Narı ayıklayın. Hiçbir beyaz perde ve sap kısmı kalmasın. Nar tanelerini kavanoza alın. Dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Tırtıklı kısma kadar su doldurup konserve kenarlarını silin.Sıkıca kapağını kapatın.

🍊🍹 Portakal Nar Kompotu:Portakalın en dış kabuğunu keskin bir bıçakla incecik soyun. Beyaz kabuğunu soyun. Sap kısımlarını atın. Dilimler halinde ayırın. En dış renkli kabuğunu ve portakal dilimlerini konserve şişesine alın.Narı ayıklayın. Hiçbir beyaz perde ve sap kısmı kalmasın. Nar tanelerini kavanoza alın. Dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Tırtıklı kısma kadar su doldurup konserve kenarlarını silin.Sıkıca kapağını kapatın.



En son konserve şişelerini derin bir tencereye alın. Ben büyük düdüklüde yapıyorum. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyip üzerine ağırlık koyun. Kaynara geldikten sonra 2 saat kaynatın. Kenara alıp öylece 1 gece bekletin. Ertesi gün kavanozları kurulayın. Kapakları çekmişse tamamdır. İsterseniz direkt kapağı açar açmaz. İsterseniz birebir sulandırarak içebilir, aşureye katabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek