Ekşi Mayalı Simit/Sourdough Turkish Simit

 





Malzemeler

2 su bardağı su(500 ml water)

1 su bardağı aktif ekşi maya(1 cup activated sourdough)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Un

Üzerine

4 yemek kaşığı pekmez(4 tablespoons molasses)

Yarım su bardağı su(1/2 cup water)

2 yemek kaşığı un(2 tablespoons flour)

Yapılışı

Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek biraz tok çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Oda sıcaklığında 3 saat mayalanmaya bırakın. Sonra buzdolabında kaldırıp soğuk fermentasyona bırakın. Ertesi gün buzdolabından çıkarıp 2-3 saat kendine gelmesini bekleyin. Bezelere ayırın. Her bir bezeyi uzatarak simit şekli verin. 


Pekmez,un ve su ile sos hazırlayın. Simitleri bu sosa batırıp susama batırın. 




Tüm bezeler bitince ilk yaptığınız tepsiyi 200 C kızgın fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek