Malzemeler
2 su bardağı su(500 ml water)
1 su bardağı aktif ekşi maya(1 cup activated sourdough)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Un
Üzerine
4 yemek kaşığı pekmez(4 tablespoons molasses)
Yarım su bardağı su(1/2 cup water)
2 yemek kaşığı un(2 tablespoons flour)
Yapılışı
Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek biraz tok çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Oda sıcaklığında 3 saat mayalanmaya bırakın. Sonra buzdolabında kaldırıp soğuk fermentasyona bırakın. Ertesi gün buzdolabından çıkarıp 2-3 saat kendine gelmesini bekleyin. Bezelere ayırın. Her bir bezeyi uzatarak simit şekli verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder