Malzemeler
500 ml su (500 ml water)
1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough starter)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
5 su bardağı un (5 cups flour)
Ayrıca
Zeytinyağı, kekik, dağ kekiği, mercanköşk(Olive oil, thyme, wild thyme, marjoram)
Zeytin (Olive)
Mısır (Corn)
Sucuk
Yarım kırmızı biber (half chopped Paprika)
Yapılışı
Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzu un ile birlikte ekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında en üst kata tepsi koyarak pişirin. Üst kısmı erken kızarabiliyor bu yüzden ekşi maya ile yaptığım tüm hamurları fırında bu şekilde pişiriyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder