Ekşi Mayalı Çiçek Ekmek

 



Malzemeler

1 su bardağı süt (250 ml milk)

1 su bardağı su (250 ml water)

1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough starter)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

5 su bardağı un(5 cups flour)

Üzerine

1 yemek kaşığı un (1 tablespoon flour)

Su(Water)

Mavi haşhaş taneleri (blue poppy seeds)

Yapılışı

Su, süt, ekşi maya ve bir miktar unu iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Tuzu un ile birlikte ekleyin. Üzerini kapatıp 3 saat oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında buzdolabına kaldırıp soğuk fermentasyona bırakın. 


Ertesi gün buzdolabından çıkarıp un serpiştirilmiş tezgahta 7 parçaya bölün. 




Yuvarlayıp top haline getirin. 


Kelepçeli kalıba çiçek şeklinde dizin. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 5 saat mayalandırın. 


Bulamaç hazırlayıp üzerine sürün. Haşhaş taneleri serpin. 200 C fırında 1 kap su ile birlikte ve en üst rafa tepsi yerleştirip pişmeye bırakın.


 



Piştikten sonra kalıptan çıkarıp ters şekilde soğumaya bırakın. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek