Öyle bir güzel zeytin ve kekik kokusu var ki anlatamam. Zeytini bütün olarak kullandım çünkü hamurun içinde edilebiliyor birde kesik attıktan sonra yine sıcak kalıba koymayı acele ile unuttum 😂 siz unutmayın. Özellikle lor, patates kızartması ve çayla kahvaltıya çok iyi oluyor 👍🏻.
Malzemeler
Hamur toparlanınca zeytinyağı, tuz, kekik ve zeytini ekleyip tekrar yoğurun.
350 ml su (350 ml water)
1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough)
1 kase çekirdeksiz siyah zeytin (1 cup seeds removed black olive)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (1 tablespoon olive oil)
1 tatlı kaşığı kekik(1/2 tablespoon thyme)
1 tutam dağ kekiği (1/2 tablespoon wild thyme optional)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
4 su bardağı un(4 cups flour)
Yapılışı
Su, ekşi maya ve bir miktar unu iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder