Yumurtalı Ebegümeci Kavurması

 


Merhabalar. Bugün çok lezzetli ve ekonomik bir tarifim var. Belki birçoğunuz duymuşsunuzdur bu görmüş olduğunuz otun adı ebegümeci. Ekşili pirinçli yemeğini yapabileceğiniz gibi ıspanaklı yaptığınız tüm pide, börek gibi hamurişlerinde kullanabilirsiniz. Tadı bildiğiniz ıspanağa benziyor zaten. Önemli husus saplarını ziyan olmasın diye kullanmamanız gerekiyor zira bu otun sapı kayış gibi olur yenmez. Toplayabildiğiniz kadar çok toplayın çünkü pişince küçücük kalıyor.

Malzemeler
1 kg a yakın ebegümeci
1 soğan
Sıvıyağ
1 adet burger (şart değil elimde vardı kullandım)
Yumurta
Karabiber ve tuz 

Yapılışı
Ebegümecilerin yaprak kısımlarını saplarından ayırın. Yapraklar bu şekilde bütün kalsın doğramaya gerek yok. Bol suda bekleterek birkaç defa yıkayın. Bir sahanda yemeklik doğranmış soğanları karamelize olana kadar kavurun. Ebegümecileri ve burgeri ilave ederek iyice hacmi sönene dek kavurun. Kapağı kapalı olarak pişirin ki kendi buharında kolayca pissin.



Ebegümeciler iyice yumuşayıncaya yumurtaları kırın. Yumurta pişince ocaktan alın. Karabiber ve tuz serpin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek