🥞Ekşi mayalı akıtma tarifi için 👉🏻Tık
🥞Mayalı akıtma tarifi için 👉🏻Tık
🥞Patatesli havuçlu akıtma tarifi için 👉🏻Tık
🥞Biberli sucuklu akıtma tarifi için 👉🏻Tık
🥞Pırasalı, lorlu, patatesli akıtma tarifi için 👉🏻Tık
🥞 Kahvaltılık krep böreği tarifi için 👉🏻Tık
Malzemeler
2 dolu dolu avuç ıspanak yaprağı
1 soğan
2 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
Un
Tavayı yağlamak için ayrıca sıvıyağ
Yapılışı
Ispanak yaprakları suda bekletin. Birkaç defa yıkayıp toprağını arındırın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Ispanağı doğrayın. Süt, tuz ve yağını ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin ki çok katı olmasın. Hamurun pankek kıvamında olması gerekiyor. Tavayı yağlayın. Karışımdan tavaya aktarıp incecik yayın. Ben küçük boy tavaya 3 dolu kaşık hamurdan aktardım. İnceligj iyi geldi. Üstünün rengi değişene kadar dokunmayın. Üst kısmı tamamen şeffaflaşınca çevirin. Diğer tarafını pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder