Merhabalar bugün yine bir başka ebegümecili tarifim var. Ebegümeciyi ıspanak kullandığınız herşeye kullanabilirsiniz. Çok baskın bir tadı yok. Ebegümeci yerine pazı, semizotu, ıspanak da kullanabilirsiniz.
Malzemeler
2 paket mantar
1 avuç ebegümeci
Sıvıyağ
Tuz karabiber
3 yemek kaşığı un
1 ölçü pirinçli misket köfte (tarifi için 👉🏻Tık )
Yapılışı
Mantarları temizleyip ikiye bölün. Ebegümecileri bol suda birkaç defa yıkayıp süzün.
Köfteyi tarife göre hazırlayın (👉🏻Tıkk). Ben genellikle köfteyi bir kaç gün önceden hazırlarım daha kolay oluyor.
Sıvıyağ aldığınız bir tencereye mantarları ve ebegümecileri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sıcak su, tuz ve köfteleri ve unu biraz su ile açarak ilave edin. Köfteler şişene kadar kaynatın.
Karabiber serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder