Bezeli Pasta/Безе торт/Meringue Birthday Cake
http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
Malzemeler
Bezeler için (for meringue)
100 g yumurta akı(100 g egg white)
200 g şeker (200 g sugar, I used granule one but my advice powered one)
Pandispanya için bir defa için (for one Sponge cake)
5 yumurta (5 eggs)
1 su bardağı şeker (1 Cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
1 çay bardağı nişasta (1/2 cup starch)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
2 paket vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Kreması için (for cream)
1 L süt (1 L milk)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı un (4 tablespoons flour)
3 paket vanilya (3 packages vanilla)
2 yumurta (2 eggs)
150 g tereyağı (150 g butter)
Dışında (to cover the tort)
Krem santi (sweetewhipped cream)
Bitter çikolata(bitter chocolate)
Yapılışı
Un, nişasta ve kabartma tozunu
karıştırın (Stir flour, starch and baking powder.).
Yumurta ve şekeri köpük gibi
olup çırma telini kaldırdınızda izi nakış nakış olana dek yani kolay kalbolmaya
dek çırpın (Add in sugar and whip up until it can leave a print which doesnt’t
disapper right away.).
Kuru maddeleri ekleyin ve
spatula ile karıştırın (Then gently add dry ingredients with folding motions
with spatula from the bottom to the top, from the sides to centere.)
Kelepçeli kalıba aktarın
(Transfer to springform pan.I’ve lined the bottom with some parchament and left
the sides ungreased.)
Önceden ısıtlmış 180 C fırında
pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir (Bake at preheated 180 C in
oven. Baking time may change oven from oven.).
Ben iki defa pandispanya
hazırladım. Her bir pandispanyayı 3'e böldüm. Toplamda 6 ince kattan 5'ini
kullandım. Siz isterseniz tek pandispanya pişirebilirsiniz (I baked sponge cake
two times. I divided into three layers of each of sponge cake. So I have 6
layers, but I used 5 layers for these recipe. If you want, you may bake just
one sponge cake. It dosen't matter.).
Pandispanyayı ters bir şekilde
soğumaya bırakın (Let it cool as upside down.)..
Krema için gerekli tüm
malzemeleri karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin (Stir all ingredients for
cream and cook.)
Soğumaya bırakın (Let it
cool.).
Tereyağı ve vanilyayı ekleyin
(Add butter and vanilla sugar powder).
Pandispanyayı 2 parçaya ayırın (Divide into three pieces.).
Beze için yumurta akı ve bir çimdik tuzu çırpın.
Ters çevirince akmıyorsa tamamdır. Sıkma torbasına doldurup bezeler sıkın.
Önceden ısıtılmış 100 C fırında pişirin. Ben 1 buçuk saat pişirdim. Yarım saat
de 110 C de pişirdim. Her bir pandispanyayı 2 ye bölün. Kremayı ara katlarına
sıvayın. Kremşantiyi çırpın. Edrafını kaplayın. Kenarlarına hindistan cevizi
serpin. Bezelerle ve çikolata rendesi ile süsleyin.
(Whisk egg whites and a pinch of salt. Gradually add sugar when egg whites start to be white. Foam shouln't fall down easily. Give a shape with piping bag. Bake at preheated 100 C oven. When the mereng's inside hardened remove from oven.).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder