Balkabaklı Mayalı Tuzlu Pay/ Тыквенный курник Рецепт

Balkabaklı pirog/Pumpkin Pie/Тыквенный пирог






Malzemeler
Hamuru için (for dough)
4 su bardağı su (4 cups of water)
Tuz (Salt)
1 paket ya da 1 yemek kaşığı maya(1 tablespoon dried yeast)
Un(flour)

İçi için (For filling)
1 poşet balkabağı (almost 700 g pumpkin)
6-7 soğan (6-7 onions)
Tuz, karabiber, sıvıyağ (Salt, blackpepper, vegatable oil)

Yapılışı

Maya ve suyu karıştırın (Stir yeast and and water).

Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun (Gradually add flour and knead a soft dough.).

Mayalanmaya bırakın (Wait for fermentation).

İçi için balkabağını rendeleyin. Soğanları doğrayın. Karabiber, tuz ve sıvıyağını ekleyin. Karıştırın. Karabiber  ve soğan konusunda elinizi korkak alıştırmayın :) (Grate pumpkins. Chop onions and stir all ingredients for filling in a bowl until well combined.).

Ben 3 orta boy tepsi pirog yaptığım için alt ve üst olmak üzere 6 bezeye ayırdım ( I prepared for middle size pirog so I divided into 6 pieces from the dough. We need two pieces each of one pan.).

Bezeleri tepsinizden biraz büyük açın (Roll the dough balls then bigger the pan. Replace to inside pan.).

Açtığınız hamurun içine balkabaklı harcı yayın. Tekrar ikinci bezeyi açın ve üzerine kapatın. Kenarlarını kıvırın. Kenarlarının kalın olmasına aldırmayın pişince balkabağı suyunu salıyor ve kenarlarını da banarak yiyebiliyorsunuz (Wipe on the filling to rolled dough inside. Then roll the second dough ball. Close as you can see. İncorparete the edge parts.).

Pirogların ortasına küçük bir delik açın ve üzerine sıvıyağ sürün. Böylece pirog fırında pişerken içindeki buhar hamurun şeklini bozmadan kolayca çıkabilecektir (Make a little hole on the center of the pirog. So steam can go out during baking. Bruss with vegatable oil.).

Önceden ısıtılmış en az 200 C fırında pişirin (Bake a preheated 200 C oven until golden brown.).

Afiyet olsun. (Bon appetit!)



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek