Havuçlu Dereotlu Venedik Poğaça/Carrot Dill Buns/Булочки с морковным укропом
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129
Malzemeler
2 su bardağı su (2 cups water at room tempature)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt )
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
Aldığı kadar un yaklaşık 7-8 bardak, herkeste aynı gitmeyebilir(almost 7-8 cups flour)
1 paket maya (1 tablespoon dried yeast)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 demet dereotu (1 bunch of dill)
1 demet maydanoz (1 bunch of parsley)
3 adet rendelenmiş havuç (3 grated carrots)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
2 yumurta akı (2 egg whites)
Üzerine (To bruss)
2 yumurta sarısı (2 egg yolks)
Directions
Stir yoghurt, water egg whites and dried yeast some of
flour, stir vegatable oil. Gradually add flour.
Pour baking powder and salt. Finally pour grated carrot,
chopped dill and parsley.
Dip in your hands to flour. Make balls from the dough as
mandarin size. I didn't use filling but you may use any kind of filling.
For
instance, cheese-parsley, patato mash-roasted onion, salami etc.
Wait for 40 minutes. Then bruss with egg yolk. Bake at preheated
180 C (360 F/Gas 4).
Bon appetit!
Yapılışı
Yoğurt, su, sıvıyağ, yumurta akı, maya, bir miktar unu karıştırın.
Azar azar un ekleyerek yoğurun. Bu aşamada kabartma tozu ve tuzunu da ekleyin.
En son rendelenmiş havuç, ince ince doğranmış dereotu ve maydanozu
ilave edin.
Elinizi unlayın ve hamurdan bezeler yapın. Ben herhangi bir
iç kullanmadım ama siz istediğiniz bir harcı kullanabilirsiniz.
40 dk kadar tepsi mayasını aldırın. Üzerine yumurta sarılarını
sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder