Malzemeler
Köftesi için (for meatball)
1 kg kıyma (1 kg mince)🥩
1 soğan ( 1 huge onion)
1 avuç Maydanoz yaprağı (1/2 cup fresh parsley leave)
3 yemek kaşığı kadar ekmek kırığı (3 tablespoons bread crumbles)🍞
1 yemek kaşığı kimyon (1 tablespoon cumin powder)
1 tatlı kaşığı pul biber (1/2 tablespoon hot paprika flakes)
2 çay kaşığı kekik(2 teaspoons thyme)
3 çay kaşığı karabiber (3 teaspoons blackpepper)
1 yumurta (1 egg)🥚
Yarım kilo patates (500 g patatoes)🥔
6 adet patlıcan (6 aubergines 🍆)
3 yeşil biber (3 green pepper)
5 adet kabak (5 zucchinies)
1 soğan ( onion)
6-7 dis bütün sarımsak (6-7 cloves of garlic)
3 domates (3 tomatoes)🍅
1 yemek kaşığı biber salçası (1 tablespoon red pepper paste)🌶️
Tuz, sıvıyağ
Yapılışı
Köfte için soğan ve maydanoz yapraklarını rondoda çekin. Yoğurma kabına kıyma, yumurta, ekmek kırığı, baharatlar, soğan maydanoz karışımını alın. İyice yoğurun. Kenara alın. Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Tepsinin en altına soğan ve sarımsakları üzerine de de sırasıyla yağlayip tuzladığınız patlıcan, kabak, patatesleri sıralayın. Domatesleri kekik,tuz ve sıvı yağla karıştırın. Köfteleri şekil verip tepsiye dizin. En üste biber ve domatesleri yerleştirin. Biraz sıvıyağ ile açtığınız biber salçasını gezdirin. Önceden ısıtılmış 250 C fırında pişirin. Ben sebzeleri kızartmadığım ve yağsız kıyma kullandığım için sebzeleri biraz yağladım. Siz kızarmış sebzeler kullanırsanız bu işleme gerek kalmayacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder