Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba 🙋🏼♀️. Tamamen tarif ve ölçüleri bana ait olan yani atmasyon bir tariftir kendisi 😂. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır: tavukların tamamen pişmiş olması, poşetin içinde mercimeklerin kuru noktalarda kalmaması, pirinç suyunu çekene kadar sık sık kontrol edilmesidir. Zira çok hızlı bir şekilde pirinç suyunu çekmektedir.
Malzemeler
1 kg tavuk incik (1 kg Chicken lamb meat)
1 tatlı kaşığı zerdeçal (1/2 tablespoon turmeric)
1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
Karabiber (blackpepper)
1,5 su bardağı yeşil mercimek (1 1/2 cups green lentil)
2 soğan (2 onions 🧅)
2 domates ( 2 tomatoes 🍅)
3 su bardağı yasemin pirinç (3 cups Jasmine rice)
Kaynar su ( boiled water)
Yapılışı
Pirinci bulanıklığı gidene kadar yıkayın. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz döküp sıcağa yakın ılık suda bekletin. Ben yarısına kadar sıcak su diğer yarısına kadar oda sıcaklığında su ekliyorum. Tavuğu ve mercimeği yıkayıp fırın poşetine aktarın.
Soğanı ve domatesi tamamen püre olacak şekilde rondodan geçirin. Fırın poşetlerine aktarın. Baharatlarını ve tuzunu ekleyin. En son göz kararı sıcak su ekleyip ağzını bağlayın. Tepsiye yerleştirip bıçakla 1 delik açın. Önceden ısıtılmış 220 C fırında pişirin.
Pirinci nazikçe tekrar yıkayıp süzün. Derin bir fırın tepsisine eşit bir şekilde yayın. Pişen tavuk ve mercimeği üzerine yayın. Tuz ve 4 su bardağı sıcak suyunu ekleyip 180 C önceden ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince hemen fırından alın ve üzerine bir başka tepsiyi kapatıp demlenmeye bırakın. Yarım saat sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder