Malzemeler
Keki için;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Keki ıslatmak için
3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 pkt vanilya
Krema için
1 pkt pasta kreması
300 ml yaklaşık 1,5 su bardağı süt
Ganaj için
1 kutu krema
2 pkt bitter çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız kalıba dökün önceden ısıtılmış 180 C(preheated350 F) fırında pişirin.
Sosu için kakao ve siviyagi karıştırma kabına alın. İyice kakao çözünene kadar karıştırın. Süt ve şekeri ekleyip karıştırın. Çatalla delikler açın. Soğuk sosu azar azar yedire yedire dökün. Soğuyunca pasta kremasını soğuk sütle çırpın.
Kekin üzerine yayın. Kremayı ısıtın. Ocaktan alın. Çikolataları içine kırın. Eriyene dek karıştırın. Borcama güzelce yayın.
Soğuyunca buzdolabında , birkaç saat bekletin. Servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder