Dereotlu Mayasız Kıyır Kıyır Poğaça

 



Malzemeler 
2 yumurta akı (2 egg whites)
200 g tereyağı (200 g butter)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1 kahve fincanı sirke (1/4 cup vinegar)
3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt (4 tablespoons filtered yoghurt)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
1 bağ dereotu (! bunch of chopped dill)
4,5 su bardağı un ( 4,5 cups flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)

İçi için peynir (Cheese for filling)

Üzeri için (For top layer)
2 yumurta sarısı (2 egg yolks)
Susam ve çörekotu (Sesame seeds and black cumin seeds, opional)

Yapılışı

Tereyağı ve sıvıyağı yoğurma kabına alın. İlk etapta 3 su bardağı unu ekleyin. 

Yağ ve unu karıştırarak gluteni yağ molekülleri arasına hapsetmek velhasıl kelam kıyır kıyır olması için bu işlem şart 😍. Yumurta akı, sirke ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. Sonrasında kıvamı toparlayana kadar un ve kabartma tozunu ekleyin. Oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. En son ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve hamur içinde eşit yayılana kadar yoğurun.





Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açıp içine peynir koyup kapatın. Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 fırında pişirin. Ben 35 dk pişirdim. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Sıcakken çok dokunmayın kırılgan olabiliyor. Bir spatula ile altına bakın eğer altın sarısı ise pişmiş demektir. İlk sıcaklığı çıkınca servis edin.








Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek