Malzemeler
Hamuru ; 4 büyük tepsi pizza için (for 4 big tray pizza)
3 su bardağı ılık su (750 ml water)
Yaklaşık 2 su bardağı bir gün önceden aktifleştirilmiş ekşi maya kültürü(2 cups activated sourdough starter)
1 yemek kaşoğı tuz(1 tablespoon salt)
Aldığı kadar un, un ölçüsü kullandığınız unun gluten oranına, mayanızın sıvıklığına katılığına göre değişebilir. Ele yapışan bir hamur olmalı (Flour)
1 büyük paket rendelenmiş kaşar peyniri (700 g grated cheddar cheese)
Sosu için (For souce)
3 tepeleme yemek kaşığı salça(3 tablespoons tomato paste)
1 tatlı kaşığı kekik (1/2 tablespoon thyme)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
Su (water)
4 yemek kaşığı zeytinyağı (4 tablespoons olive oil)
Sucuklu pizza için(For Sucuk Pizza)
2 halka halka doğranmış soğan (2Onion cutted half moon shape)
1 yeşil biber (1 green pepper)
2 domates, tuz ve zeytinyağı ilavesi yapılmış(2 tomatoes cutted small pieces. Pour olive oil and some salt)
Mantarlı Pizza için (For Mushroom Pizza)
400 g dilimlenmiş mantar (4oo g mushroom)
Birkaç dal yeşil soğan parçası (A few green onion pieces )
1 halka halka doğranmış mor soğan (1 Purple Onion cutted half moon shape)
2 domates, tuz ve zeytinyağı ilavesi yapılmış(2 tomatoes cutted small pieces. Pour olive oil and some salt)
Yapılışı
Öncelikle ekşi mayanızı bir gün önceden ılık su ve un ile besleyip aktifleştirin. Ertesi gün ılık su, aktif ekşi mayanızı ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. 4-5 saat mayalamaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder