Türkmen Özbek Kazak Mantısı/Туркменский манты

 





Malzemeler

Hamuru için (for dough)

1 yumurta (1 egg)

1 su bardağı su (250 ml water)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

3,5 su bardağı un (3 1/2 cups water)


İçi için (for filling)

400 g kıyma (400 g mince)

1 rendelenmiş soğan (1 grated onion)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)

2 çay kaşığı kırmızı biber (2 tablespoons paprika powder)

1 çay bardağı su(1/2 cup water)

Yapılışı

Yumurta, su, tuz ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan fakat suda haşlama mantı kadar da sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurun kıvamı çok önemli dikkat etmek gerekiyor. Erişte kadar sert olmasın yoksa mantılarınız taş gibi olur. Üzerine poşet gerin ve 20 dk kadar dinlenmeye bırakın ki hamur kolay açılsın.



Hamur dinlenirken içi hazırlayın. Kıymaya mutlaka su katın ki topak topak olup içi çiğ kalmasın. Annem her zaman der ki kıymayı su pişirir Müge sakın bana susuz çiğ kıyma yedirme!🤣🤣🤣 Harcı kaşıkla rahat koyulabilen bir kıvamda olmalı.


Hamuru merdane ile büyüktebildiğiniz kadar büyültün. Sonra oklava sararak sardığınız hamur rulosuna değil uç kısmına baskı uygulayarak eşit şekilde açın.


İnceliği fotoğrafdaki gibi olmalı.


Sonra hamuru oklavaya dolayıp marullu bir şekilde 4 parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Bu katları yine 4 parmak olacak şekilde karelere kesin. Elde ettiğiniz şeritleri eşit karelere kesin.







Her bir kareye yarım yemek kaşığı içten koyun. Dört ucunu normal mantı yapar gibi birleştirin. Sonra iki kulağı birleştirin.



Kenarlarını tam kapatmanıza gerek yok. Kıyma yanlardan görünecektir.


Tencere katlarını tereyağı ile iyice yağlayın. Benim gibi çelik mantı tenceresi kullanıyorsanız tavsiyem tereyağı kullanmanız sıvı yağda daha çok yapışma oluyor. Mantıları aralıklı olarak tüm delikleri kapatmayacak şekilde dizin.



Suyu alt kısmında kaynatın ve tüm katları üst üste dizin. Kapağını kapatıp 45 dk pişmeye bırakın.







Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek