🍲🥟Pilmen Mantılı Kereviz Yaprağı Çorbası/Dumpling Celery Leave Soup/пельменный суп из сельдерея🥟

 


Buzluğa buhar mantısı yaparken birazda pilmen atmıştım. Büyük kolaylık oldu benim için. Normalde pilmenin çorbası böyle terbiyeli olmuyor clear soup dedikleri tarzda kıvam bağlayıcı ve kereviz olmadan yapılıyor ama ben böyle daha çok seviyorum 🥰. Kerevizin tadı baya geliyor ama arada pilmen olunca iyi yediriyor 😁. Tamamen benim icadım bir tariftir kendisi 😂. Eski Sovyet ülkelerinde mantı böyle büyük büyük yapılır. Bu ne Müge bir kasıkta 40 tane olmalı demeyin 😂. Bir kasıkta 1 tane olmalı mümkünse 🤭.

Malzemeler

Hamur için ( for dough)

1 yumurta (1 egg)

1 su bardağı su (1 cup water)

3,5 su bardağı un (3,5)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

İçi için (for filling)

300 g kıyma (300 g mince)

1 rendelenmiş soğan (1 grated onion)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)

1 çay bardağı su (1/2 cup water)


Çorba için

2 kerevizin yaprak ve sap kısmı (Green parts of two celeries)

2 havuç (2 carrots)

1 kırmızı biber (1 red pepper)

1 soğan (1 chopped onion)

Zeytinyağı (#oliveoil)


Terbiyesi için (for souce)

1 yumurta (1 egg)

1 limon suyu (1 Lemon juice)

2 yemek kaşığı un (2 tablespoons flour)


Yapılışı

Önce pilmen hamurunu yoğurun. Kıymayı hazırlayın. Açın az büyükçe kareler kesin. İçini koyun kenarlarını kapatın ve iki ucunu arkada birleştirin. Ben tepside dondurup kilitli poşette buzlukta saklıyorum. Daha kolay oluyor. 





Soğan ve havucu küp küp doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Kereviz yapraklarını katın kavurun. 


Sıcak su ilave edin. 


Kaynayınca pilmenleri ilave edin. Pilmenler pişince iyice şişip yüzeye çıkacaktır bu esnada terbiyesini hazırlayın. 1-2 kepçe ile ılıştırın. Karıştırarak çorbaya ilave edin. Kıvamı alınca altını kapatıp tuzunu ilave edin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek