Merhabalar. Sürekli mayalı hamura su ve un katarak çoğaltığım için en sık yaptığım hamurişi genellikle pide oluyor. Buna rağmen ekşi mayalı ıspanaklı pideyi çok yaptığım halde ayrıca paylaşmayı blogda unuttuğumu fark ettim. Buzdolabında muhafaza edilebilir kolay bir hamur ile anında pide, pişi, köy çöreği, sini pidesi herşeyi yapabilirsiniz. Ekşi mayanız yoksa instant mayanızı her gün azar azar un su ilave ederek çoğaltabilirsiniz her defasında 1 paket maya kullanmanıza gerek yok annem de o şekilde yapardı. Maya canlı organizma olduğu için besleyerek çoğaltabilirsiniz ister ekşi maya ister instant maya olsun fark etmez. Ben ekşi maya ile çalışırken gram ölçü kullanmıyorum bardak ölçüsü kullanıyorum. Ekşi maya nasıl yapılır detaylı anlatım için 👉🏻Tıkkk
🌼Ekşi mayalı domatesli lorlu kapalı pide tarifi için 👉🏻Tık
🌼Ekşi mayalı ıspanaklı köy çöreği tarifi için
👉🏻Tık
🌼Ekşi mayalı tavuklu sini pidesi tarifi için 👉🏻Tık
🌼 Annemin kıymalı tepsi pidesi tarifi için 👉🏻Tıkkk
🌼 Ekşi mayalı patatesli taze soğanlı katmer tarifi için 👉🏻Tıkk
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı su
1 su bardağı aktif ekşi maya
7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
1 paket donmuş ıspanak veya 1 kg temizlenip doğranmış ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı, kırmızı biber, karabiber
2 adet doğranmış soğan
Yapılışı
Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun.
Buzdolabına kaldırın. Aynı gün yapıcaksanız 3-4 saat oda sıcaklığında fermente edebilirsiniz.
Ertesi gün buzdolabından hamuru çıkarın. 1-2 saat kendine gelmesi için bekletin.
İçi için ıspanak, soğan, yağ ve baharatları karıştırın.
Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın. Oval olacak şekilde un serperek açın. Orta kısmına iç harcını koyup sandal şeklinde kenarlarını birleştirin. Fırınınızı en yüksek ayarında ya da pizza makinesinde pişirin. Bazılarını bu şekilde kenarlarını üst üste getirerek kapalı pide şeklinde yaptım.
Piştikten sonra üzerine isterseniz tereyağı gezdirebilirsiniz. Böylece kenar kısımları kurumayacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder