Sucuklu Ekşi Mayalı Sini Tepsi Ekmeği Pidesi

 



Sucuklu  focaccia, pizza, sini pidesi, tepsi pidesi, sini ekmeği artık her ne derseniz... Yine çok sık yaptığım ama paylaşmaya fırsatım olmayan tariflerimden. Hamuru sürekli un su katarak çoğalttığım için elimde sürekli sini pidesi yapmalık hamurum oluyor. Yanına da sadece çay ile yemek faslını kapatabiliyorum😂. Hamuru yoğurmak açmak yok o yüzden inanılmaz derecede hızlı hazırlıyorum. Hamuru çoğu zaman spatula ile karıştırıyorum çok cıvık bir hamur olması gerekiyor. Yumuşaklığı da burdan geliyor zaten. Üzerine bazen fakir sucuğu yani çemen de sürüyorum çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin. Geriye kalanı elimde hamura bastırmalık ne varsa bazen kabak-soğan bazen tavuk bazen sucuk... Hamur çok akışkan olduğu için üzerindekini tutuyor ama siz elinizde varsa peynir rendesi ilave edebilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough starter)

3 su bardağı su (3 cups water)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

Un, boza kıvamında olacak (Flour will pour until crepe batter viscocity)

Sucuk

Üzerine sürmek için (for souce)

1 yemek kaşığı salça (1 tablespoon tomato paste)

Zeytinyağı (olive oil)

1 tatlı kaşığı dağ kekiği (1 tablespoon wild thyme)

1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)

1 çay kaşığı karabiber (1 teaspoon blackpepper)

1 tatlı kaşığı toz biber(1/2 tablespoon paprika powder)

Yapılışı 

Ilık su, ekşi maya ve birazcık unu karıştırın.Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin.

Ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Mayalamaya bırakın. 4-5 saatte ortam sıcaklığına bağlı olarak mayaya geliyor.


 





Tepsiye hamuru aktarın. Zeytinyağı döküp elinizle bastıra bastıra tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine salça, su, karabiber, dağ kekiği ve mercanköşk ile yaptığım sosu sürdüp  sucukları içine doğru iyice bastırarak yerleştirin, fırında en yüksek sıcaklıkta pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek