Ekşi Mayalı Tavuklu Ispanaklı Pırasalı Pide

 


Kalan malzemeler ile doğaçlama çok önceden yaptığım bir pide tarifidir. Arşivde görüp yeni paylaşmaya fırsatım oldu. Özellikle tavuk pide ve pizzalarda çok lezzetli oluyor bu defa biberli soğanlı değil yeşillikli oldu.

Tavuklu sucuklu pizza tadında pide tarifim için 👉🏻Tıkk

Malzemeler

Hamuru için 

2 su bardağı su

1 su bardağı aktif ekşi maya

7 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

İçi için

300 g doğranmış tavuk eti, incik kısmı varsa daha lezzetli oluyor

1 adet pırasa

Yarım paket donmuş ıspanak

Kırmızı toz biber, karabiber, tuz, sıvıyağ

Yapılışı 



Su, aktif ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun.



Buzdolabına kaldırın. Aynı gün yapıcaksanız 3-4 saat oda sıcaklığında fermente edebilirsiniz.

Ertesi gün buzdolabından hamuru çıkarın. 1-2 saat kendine gelmesi için bekletin. 

Not: Mayam çok aktif ise 3-4 saat oda sıcaklığında bekletip direkt pide yaptığım zamanlarda çok oluyor. Bu şekilde bir gün önceden hazırlanmış hamuru dolapta bekletip istediğim zaman çıkardığım zamanda sonuç aynı oluyor merak etmeyiniz. Önemli olan aktif sürekli beslenmiş ekşi maya olsun yeter hangisi kolayınıza geliyor ise öyle yapabilirsiniz birkaç defa yapınca eliniz alışacaktır.



İçi için pırasaları iyice yıkayın doğrayın. Sıvıyağ ile hafifçe kavurun. Ben vaktim olmadığı için bu defa yapmadım ama kavrulmuş pırasa daha güzel oluyor. Ispanak, tavuk eti ve geri kalan tüm malzemeleri karıştırıp içini hazırlayın.

Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın. Oval olacak şekilde un serperek açın. Orta kısmına iç harcını koyup sandal şeklinde kenarlarını birleştirin. Fırınınızı en yüksek ayarında ya da pizza makinesinde pişirin.(pizza makinesi inceleme yazım için 👉🏻Tık )




Piştikten sonra üzerine isterseniz tereyağı gezdirebilirsiniz. Böylece kenar kısımları kurumayacaktır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek