Ispanaklı Türkmen Kazak Kırgız Dağıstan Rus Özbek Buhar Mantısı

 



Merhabalar. Yine çok yaptığım hatta videosunu çekip burada paylaşmayı unuttuğum bir başka tarifim 😄. Mantı tenceresi olmayan yaygın bir karnıyarık tencesine sıvıyağ alıp kızdırıp mantilarin altını kızartıp sonra bir çay bardağı kaynar su ilave ederek kapağını örtüp suyunu çektirene kadar pişirebilir. Börek yaptığım her içten mantı da yapıyorum sizlere de tavsiye ederim çok güzel oluyor.

🥫🥟Ton balıklı mantı tarifi için 👉🏻Tıkk

🥟Boşnak mantısı tarifi için 👉🏻Tık

🥟 Buharda tavuklu Çin mantısı tarifi için 

👉🏻Tık

🥟 Mayalı Uygur mantısı tarifi için 👉🏻Tık

🥟 Balkabaklı buhar mantısı tarifi için 👉🏻Tık

🥟 Patatesli vareniki tarifi için 👉🏻Tık

🥟 Ispanaklı vareniki tarifi için 👉🏻Tık

🥟Hınkal tarifi için 👉🏻Tık

Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı su

1 yumurta

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

3,5-4 su bardağı un

İçi için 

500 g ıspanak yaprağı

1 doğranmış soğan

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber, kırmızı biber, zeytinyağı

Yapılışı

Su, tuz ve yumurtayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan az biraz sertçe bir mantı hamuru yoğurun. Üzerini poşetle örtün. 





İçini için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.


Hamuru merdane ile büyüktebildiğiniz kadar büyültün. Sonra oklava sararak sardığınız hamur rulosuna değil uç kısmına baskı uygulayarak eşit şekilde açın.




İnceliği fotoğrafdaki gibi olmalı.


Sonra hamuru oklavaya dolayıp marullu bir şekilde 4 parmak kalınlığında olacak şekilde katlayın. Bu katları yine 4 parmak olacak şekilde karelere kesin. Elde ettiğiniz şeritleri eşit karelere kesin. Bu şekilde eliniz alışınca daha pratik geliyor 😃🥟.




Her bir kareye yarım yemek kaşığı içten koyun. Dört ucunu normal mantı yapar gibi birleştirin. Sonra iki kulağı birleştirin.


Kenarlarını tam kapatmanıza gerek yok.


Tencere katlarını tereyağı ile iyice yağlayın. Benim gibi çelik mantı tenceresi kullanıyorsanız tavsiyem tereyağı kullanmanız sıvı yağda daha çok yapışma oluyor. Mantıları aralıklı olarak tüm delikleri kapatmayacak şekilde dizin.


Suyu alt kısmında kaynatın ve tüm katları üst üste dizin. Kapağını kapatıp 45 dk pişmeye bırakın.






Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek