Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı su (2 cups water)
1 su bardağı aktif ekşi maya veya 1 yemek kaşığı instant maya(1 cup activated Sourdough or 1 tablespoon instant yeast)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı (flour almost 5-6 cups)
İçi için
4 kemikten ayrılmış but kıyması
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mercanköşk
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Yapılışı
Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin. Hamur oldukça yumuşak cıvıkça bir hamur olmalı. Ben buzdolabına kaldırdım bir gece bekledi fakat siz aynı gün yapacaksanız 3 saat mayalanmaya bırakabilirsiniz.
Ertesi gün 2 saat kadar dışarda kendine gelene kadar beklettim. Sonrasında bolca yağ döktüğüm fırın tepsisine hamuru aktardım. Elinizi de yağlayarak yağda hamuru açın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder