Ekşi Mayalı Tavuklu Tepsi Sini Pidesi/Tavuklu Köy Pidesi

 




Malzemeler

Hamuru için

2 su bardağı su (2 cups water)

1 su bardağı aktif ekşi maya veya 1 yemek kaşığı instant maya(1 cup activated Sourdough or 1 tablespoon instant yeast)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Aldığı kadar un yaklaşık 5-6 su bardağı (flour almost 5-6 cups)

İçi için

4 kemikten ayrılmış but kıyması

1 soğan

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı mercanköşk

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Zeytinyağı

Yapılışı

Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave edin. Tuzunu un ile birlikte ekleyin. Hamur oldukça yumuşak cıvıkça bir hamur olmalı. Ben buzdolabına kaldırdım bir gece bekledi fakat siz aynı gün yapacaksanız 3 saat mayalanmaya bırakabilirsiniz.

Ertesi gün 2 saat kadar dışarda kendine gelene kadar beklettim. Sonrasında bolca yağ döktüğüm fırın tepsisine hamuru aktardım. Elinizi de yağlayarak yağda hamuru açın. 




İçi için tavuğu, baharatları ve zeytinyağını karıştırın.


Hamurun üzerine yayıp 200 C de pişmeye bırakın.



Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek