Lahana Çorbası/Cabbage Soup/Суп из капусты

 



Kore usulü beyaz lahana salatası için
 👉🏻Tıkkk
Ev yapımı dolma baharıyla etli lahana sarması tarifi için 👉🏻Tıkkk

Malzemeler

1 küçük yarım lahananın ince yaprakları orta damarları turşu için ayırdım(half of 1 small Cabbage)

1 soğan (1 onion)

1 devasaa boy patates 🥔 (1 huge size Patato)

2 kalçalı but(2 Chicken lamba)

1 tatlı kaşığı biber salçası (1/2 tablespoon red pepper paste)

2 diş sarımsak (2 cloves of garlic)🧄

Dereotu (Dill)

Sıvıyağ, tuz (vegatable oil, salt)

Yapılışı

Derin bir tencereye butları ve yaklaşık 3 litre sıcak suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca butları alıp ayıklayın. Etlerini didikleyin.


Lahanaların mümkünse dış ince yapraklarının orta damarlarını keserek ayırın. Yaprakları ince ince doğrayın.





Soğanı yağda kavurun. 


Rengi değişmeye başlayınca lahanaları ekleyip iyice hacmini kaybedene kadar kavurun.


Patates, tavuk eti, tuz ve şehriyeyi ilave edin. Ayırdığınız tavuk suyunu da ilave edip patatesler yumuşayana ve şehriyeler şişene kadar pişirin.


Ocaktan almaya yakın sarımsağını ilave edip birkaç dk daha kaynatın. Ocaktan alıp dereotunu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek