Mayalı Uygur Buhar Mantısı/Türkistan Mantısı/Dumpling with Yeast Dough/дрожжевые манты

 


Merhabalar uzun zamandır paylaşmak istediğim mayalı mantıyı nihayet çekebildim. Mayalı mantı mı olurmuş demeyin çok da güzel oluyor ☺️. İçi de pişiyor merak etmeyin. Yeter ki su ilavesi yapın kıymaya çi börek yapanlar bilir kıymayı su pişirir. Bu mantı tenceresinde altta kemik suyu kaynarken üste köfte, poğaça, mantı, sebze pişirebilirsiniz. Hatta fırınsız fincan kek, sufle pişirebilirsiniz.


Malzemeler

Hamuru için(for dough)🥟

500 ml su(500 ml water)

1 pkt maya(1 tablespoon instant yeast)

Un(flour)


İçi için(for filling)

400 g kıyma(400 g grated beef)

1 soğan(1 grated onion)

1 çay kaşığı karabiber(1 teaspoon blackpepper)

1 çay kaşığı kimyon(1 teaspoon cumin)

1 tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)

1 çay kaşığı toz kırmızı biber(1 teaspoon paprika powder)

1 çay bardağı su(1/2 cup water)


Tencereyi yağlamak için tereyağı yada sıvıyağ (butter or vegatable oil to grease dumpling pot)

Yapılışı

Su, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın.



İçi için soğanı rondoda çekin. Kıyma,tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın. Kıymanın topak topak olmaması için için azar azar su ilavesi ederek kıymayı ezin.






 

Hamur mayalanınca elinizi unlayarak ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Her bir bezeyi kenarları ince olcak şekilde elinizle açın. Ortasına bir yemek kaşığı içten koyun. Hamurun kenarlarını çimdik çimdik burarak birleştirin. Şekli çok önemli değil zaten mayalı bir hamur olduğu için puf puf kabarıyor. 

Mantı tenceresini yağlayın. Mantıları dizin. Alt kattaki su kaynara gelince mantı katlarını dizin. Buharda 45 dk pişmeye bırakın. 


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek