Lahmacun/ Traditional Turkish Pizza
Hamuru için (for dough)
4,5 su bardağı su (4 1/2 cup water)
1 paket maya (1 package dried yeast, 2 1/2 tablespoon)
9+? su bardağı un (9+? cups flour)
4 yemek kaşığı şeker(4 tablespoons sugar)
1 çorba kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Harcı için (for top layer)
1 kilo kıyma (1 kg mince)
8 adet domates ( 8 tomato)
1 demet maydanoz(1 bunch og parsley)
3 diş sarımsak (3 cloves of garlic)
6 adet soğan (6 onions)
Tuz (salt)
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
4 adet biber(4 pepper)
Yapılışı
Maya, su, şeker, ve bir miktar unu karıştırın (Stir water, yeast, sugar and some flour).
Azar azar un ilave ederek yoğurun(Gradually add the flour)
Mayalanmaya bırakın (wait for incubation).
İçi için malzeleri robottan geçirin(digestive all ingredients for top layer).
Domatesleri ne kadar çok parçalatırsanız harcınız o kadar sullu ve lezzetli oluyor. Ben eti de mutfak robotumda çekiyorum. Böylece et öz suyunu salıyor ve kolay sürülen, lezzetli bir harç elde ediyorum.
Hamurdan bezeler yapın ve açın (Roll the dough).
Hamurları tepsiye yerleştirin ve harcı tüm yüzeyine eşit olacak şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin (Bake at preheated 200 C).Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder