Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
Yonca Poğaça/Clover Poacha
Yonca Poğaça/Clover Poacha
Malzemeler Hamuru için (for dough) 1 su bardağı tuzsuz ayran veya süt (1 cup salt free Turkish ayran or milk) Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil) Yarım paket maya ( half package dried yeast, 1/2 tablespoon (1 package yeast 11 g) 2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder) 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz( 1/2 tablespoons salt) 3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar) 3+? Su bardağı un (3+? Cups flour) Içi için (for filling) 2 haşlanmış patates(2 boiled patatoes) 1 su bardağı lor (1 cup curd) Tuz (salt) Zeytinyağı (olive oil) Üzerine(for top layer) Yumurta sarısı(egg yolk) Susam, çörek otu(sesame seeds, kreuzkümmel)
Yapılışı Maya, ayran, sıvıyağ ve şekeri karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yoğurun. Tuzunu ve kabartma tozunu ekleyin. Çok yumuşak bir hamur elde edin. Sert olursa zor şekil alıyor. Mayalanmaya bırakın. Bezeler yapın.
Tatlı tabağı büyüklüğünde yapın.
Rulet ile karşılıklı artı şeklinde kesin. 4 bir yanına içten koyup kenarlarini birleştirin.
En son bütün cimciklerini ortada birleştirin.
Yarım saat tepsi mayasini aldirin.
Yumurta sarısı sürün ve ortalarına çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 (preheated 350 F)C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder