Ekler Pasta/Eclair

Ekler Pasta/Eclair






Malzemeler
Şuh hamuru için(For the pastry)
1 su bardağı su (1 cup water)
100 g tereyağı (100 g butter)
1 yemek kaşığı seker (1 tablespoon sugar)
1 portakalın kabuğunun rendesi (zest of 1 orange)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
3 büyük boy yumurta (3 big size eggs)

Kreması için ( For the filling)
4 su bardağı süt (4 Cups milk)
4 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı un (5 tablespoons flour)
9 yemek kaşığı şeker( 9 tablespoons sugar)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
150 g tereyağı (150 g butter)

Çikolatalı sos için (For the chocolate souce)
3 su bardağı süt (3 cups milk)
7 yemek kaşığı şeker (7 tablespoons sugar)
1 paket çikolata (80 g chocolate)
2 tepeleme yemek kaşığı kakao (3 tablespoons kakao powder)
3 yemek kaşığı nişasta (4 tablespoons starch)

Yapılışı
Suyu ve tereyağını kaynatın. 




Unu ve şekeri ilave edip hızlıca karıştırın. Hamur iyice kendini toparlayana kadar spatula ile karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Vanilya, portakal kabuğunu ve yumurtaları teker teker ekleyerek iyice karıştırın. Temiz bir poşete koyup. Yağlı kağıt üzerine boylamasina sıkın. Üzerinde ki şekil bozukluklarını parmaginizi ıslatip güzelce düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Fırını kapatıp bir 30 dk daha kesinlikle kapağı açmadan bekletin.




 Vanilyalı krema için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri pişirin. Pisince
Yağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Soğuyuncaya kadar bekletin. 





Hamurlari kesip ortalarına kremasını doldurun. 




Çikolata sosunu pişirip üzerine gezdirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek