Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
Tahinli Baton Kek/Tahini Baton Cake
Tahinli Baton Kek/Tahini Baton Cake
Directions Whisk eggs and sugar until creamy. Add liquid Ingredients. Whisk. Add dry Ingredients. Stir well combined. Transfer to oily pan. Bake at preheated 175 C oven. Enjoy. Malzemeler 2 yumurta (2 eggs) 1 su bardağı şeker (1 cup sugar) Yarım su bardağı tahin (1/2 cup tahin (tahini) which is sesame paste) Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil) 1,5 su bardağı un (1 1/2 cup flour) 1 paket kabartma tozu (1 package baking powder) 1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder) 1/3 su bardağı süt (1/3 cup milk)
Yapılışı Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyin. Çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Afiyet olsun. Not: Normalde bu tarifte süt kullanmıyorum. Ama kaliteli yani gluteni yüksek un kullandığım için kıvamı çok katı oldu. Onun için süt ekledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder