Tahinli Baton Kek/Tahini Baton Cake

Tahinli Baton Kek/Tahini Baton Cake



Directions
Whisk eggs and sugar until creamy. Add liquid Ingredients. Whisk. Add dry Ingredients. Stir well combined. Transfer to oily pan. Bake at preheated 175 C oven. Enjoy.
Malzemeler
2 yumurta (2 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
Yarım su bardağı tahin (1/2 cup tahin (tahini) which is sesame paste)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegetable oil)
1,5 su bardağı un (1 1/2 cup flour)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 paket vanilya (1 package vanilla sugar powder)
1/3 su bardağı süt (1/3 cup milk)

Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyin. Çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: Normalde bu tarifte süt kullanmıyorum. Ama kaliteli yani gluteni yüksek un kullandığım için kıvamı çok katı oldu. Onun için süt ekledim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek