Kirazlı Kasekuchen/Cherry Kasekuchen(German Style Cheesecake)

Kirazlı Kasekuchen/Cherry Kasekuchen(German Style Cheesecake)






Directions
Preapare base and cover peninsideSeparate egg white from the yolks. Whisk egg white and a pinch of salt. Add gradually 1 cup sugar. Whip until foamy. Whisk Egg yolks and 1/2 cup sugar until its coloured light yellow in the another bowl. Add quark, cream, orange zest vanilla. Stir. Add starch and flour. Stir them until well combined. Gradually fold whipped whites into the cream mixture. Pour water until abort half way up the sides. Transfer to pan. Decorate with cherries for top layer.Bake for 1 hour and 20 minutes at preheated 175 C oven. Turn off over and leave the kasekuchen in the oven with the door.
Slightly opened for 30 min. Let it cool and refrigerate for 1 night. Enjoy!



Malzemeler
Altı için (for base)
150 g tereyağı ya da margarin (150 g butter or margarine)
1 yumurta (1 egg)
Yarım su bardağı pudra şekeri (1/2 cup powder sugar)
2 +1/4 su bardağı un (2 1/4 cups flour)
Kreması için
3 yumurta (3 eggs)
1 kg quark ya da katı süzme yoğurt (1 kg quark or filtered yoghurt (removed all serum)
1,5 su bardağı şeker (1 1/2 cups sugar)
2 kutu krema (400 ml cream)
3 paket vanilya (3 packages vanilla sugar powder)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (1/2 tablespoon zest of orange)
3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)
3 yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)
Üzeri için( for top layer)
Konserve kiraz (canned cheries)


Yapılışı
Tabanını hazırlayın. Kelepçeli kalibin tabanını ve kenarlarını kaplayın. Çatalla delikler açın. 



Yumurta beyazlarini çırpın. 1 su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyin. Bembeyaz olmalı. 



Yumurta sarisini ve yarım bardak şekeri ayrı ayrı bir kapta çırpın. Quark ya da süzme yoğurdu, krema, vanilya ve portakal kabuğu rendesini çırpın. Un ve nişastayı ekleyip çırpın. 



Yumurta aklarini azar azar ekleyip karıştırın. Kalıba boşaltın. Üzerini kiraz taneleri ile süsleyin.




Fırına su dolu bir kap koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirin. 1 saat sonunda kontrol edin. Fırını kapatın. 30 dk kadar kapağı açmayın. 




Soğuyunca buzdolabina kaldırın. 1 gece bekletin. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek