Revani/Turkish Semolina Cake Dessert with Syrup/Ревани
PS: Dried mulbery syrup used in Ottoman Royal Cuisine instead of granule sugar syrup.
Malzemeler
3 yumurta(3 eggs)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 su bardağı süt ya da yoğurt (1 cup milk or yoghurt)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
1 paket kabartma tozu (1 pcakage baking powder)
3 paket vanilya(3 packages vanilla sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
2,5 su bardağı irmik (2 1/2 cups semolina/манная крупа/farina)
Şerbeti için (For syrup)
4 su bardağı şeker (4 cups sugar)
4 su bardağı su (4 cups water)
Birkaç damla limon suyu (a few drops lemon juice, Add it after turn off te heat)
Yapılışı
Şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
(Boil sugar and water until sugar dissolve. Let it cool.).
Yumurta ve şekeri iyice krema gibi olana
kadar çırpın (Whip eggs and sugar until creamy).
Süt (ya da yoğurt) ve sıvıyağı ekleyip
tekrar çırpın (Add milk(or yoghurt) and vegatable oil).
Tekrar çırpın (Whip it again.).
Tüm kuru maddeleri ekleyin ve karıştırın
(Add the all dry ingredients and stir it until well combined.).
Karışımı hazırlar hazırlamaz hemen
kalıba dökün aksi takdirde irmik şişer ve pıtır pıtır bir yapısı olmaz (As soon
as prepare the mixture transfer to oily pan otherwise semolina will be mush. Dessert
texture must be granular).
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
40-45 dk pişirin (Bake at preheated 180 C (360 F) in oven for 40-45.).
Dilimleyin (cut into slices).
Şerbeti dökün. Bu tür irmikli tatlılarda
genelde şerbet soğuk tatlı sıcak olmalıdır (Add the sugar syrup. Syrup must be
cool. So dessert will absorb the syrup fastly because of heat-change.).
Afiyet olsun(Bon appetit!).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder