Yağlı Çörek/Oily Chorek
Malzemeler
4,5 su bardağı su (4 1/2 cups water)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar)
1,5 yemek kaşığı tuz (1 1/2 tablespoons salt)
9+? Su bardağı un (9+? Cups flour)
1 paket maya (1 package dried yeast, 1 tablespoon)
Içi için bolca sıvıyağ (vegetable oil to bruss for dough layers)
For English recipe click on the video
Yapılışı
Su, şeker ve mayayı karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Hamuru 8 parçaya bölün ve bezeler yapın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayarak üst üste koyun. En alt ve en üst tabakayı yağlamayın. Tekrar açın. Şeritler kesin ve burun. Tepsiye aktarın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin (Bake at preheated 200 in oven). Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder