Yoğurtlu Poğaça/Turkish Yoghurt Poacha
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt (2 cups yoghurt)
1 su bardağı sıvıyağ (1 Cup vegetable oil)
2 yumurta beyazı (2 egg whites)
1 paket maya (1 package, 1 tablespoon dried yeast)
2 yemek kaşığı şeker (2 tablespoon sugar)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
Aldığı kadar Un (flour)
İçi için (for filling)
Haşlanmış patates(patato mash)
Lor (curd or any kind Of cheese)
Maydanoz (parsley)
Pulbiber(red pepper powder)
Karabiber (blackpepper)
Zeytinyağı (olive oil)
Tuz (salt)
Üzeri için (to bruss)
Yumurta sarısı(Egg yolk)
Directions
Prepare the filling. Prepare the dough. Wait for fermentation. Make little Balls from the dough. Roll the balls with your hands. Put the filling to dough center and close it. Wait for second fermentation. Bruss with egg yolk. Bake at preheated 180 C in oven. Bon appetit!
Yapılışı
İçini hazırlayın. Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Parçalar koparıp elinizde açın. İçini koyup kapatın. Tepsi mayasını aldırın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ben 200 derecede pisirdim fakat 180 dereceye de pisirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder