Ev yapımı Çokokrem/Sarella/Nutella/Homemade Nutella

Ev yapımı Çokokrem/Sarella/Nutella/Homemade Nutella






Annemin tarifidir efendim. Ben çocukken annem beni bunla büyüttü desem yalan olmaz. Tabiki hazır satılanlardan daha lezzetli😉
My mum's recipe 😚



Malzemeler
2 su bardağı şeker😲 (2 cups sugar)
1,5 su bardağı un (1 1/2 cups flour)
1 çay bardağı sıvıyağ normalde margarin kullanarak yapıyorlar hazır ürünlerde ve kimse çakmasın diye de hidrojenize bitkisel yağ diyorlar. (1/2 cup vegetable oil, always used margarine in market products, but even vegetable oil was enough for this recipe)
80 g bitter çikolata (80 g bitter chocolate)
2 yumurta sarısı, burda yumurta sarısı emülgatör görevi görüyor. Çünkü yumurta sarısındaki lesitin harika bir emülgatör katkıdır. Yani en doğal ve en ucuz yol aslında en iyi teknolojik özellikleri olan şeyler de oluyor. Çok büyük meblada para harcamaya gerek yok efenim💰💸(2 egg yolk, egg yolk contains lesitin so its necessary for consistency)
80 g kakao (80 g kakao powder)
600-700 ml arasında sıcak süt(600-700 ml boiled milk, milk will added gradually small acount, not add suddenly).
İstediğiniz kadar fındık ezmesi (nut Butter, you may prepare in chopper or food processor)



Directions
First stir oil and flour until well combined. Cook the mix on low heat as stir continuously. Then take from cooker. Add some milk. Stir until well combined. Then cook again on low heat. During cooking process you must stir it. Add other Ingredients respectively by same method. Enjoy! More cheap, more healthy and more delicious😋

Yapılışı
Unu ve yağı önce iyice karıştırın. Un Kum gibi yağı çekmeli. Yavaş ateşte ağır ağır çevirin. Arada ocaktan çekip iyice karıştırın. Bu şekilde topaklanmamış oluyor. Bütün malzemeleri sırasıyla ekleyin. Karıştırın. Ocakta kısık ateşte tekrar karıştırarak pişirin. Çok sabırlı olmanız gerekmektedir. Sütü ise azar azar eklemelisiniz. Birden Boca etmeyin. Azıcık ekleyin. Karıştırın. Tekrar ocağa alın. Bu şekilde kıvamına gelene kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek