Biber Aşı/Pepper Meal

Biber Aşı/Pepper Meal


Malzemeler
1 kg biber (1 kg pepper)
5 soğan (5 onions)
Tuz (salt)
1 yemek kaşığı Salça (1 tablespoon Tomato paste)
Sıvıyağ (vegetable oil)
Sıcak su (boiled water)

Directions
Roast cutted onions until onion's colours change. Add pepper and roast again. When Peppers be soft, add tomato paste and salt. Roast the tomato paste until smell comes out. Add boiled water until Peppers be soft. Enjoys. 


Yapılışı
Soğan ve biberleri ayıklayip yıkayın. Küp küp doğrayın. Tenceye sıvıyağ ve Soğanları aktarın. Rengi hafif degişene kadar kavurun. Biberleri ekleyin. Iyice kavurun. Bu işlem önemli çünkü biber iyi kavrulunca lezzetli oluyor ve pişme süresi kısalıyor. Biberlerin rengi değişip hacmi azalınca salçayı ve tuzu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip suyunu iyice çekip biberler yumuşayana kadar kaynatın. Ben tam bir ketıl su kullandım. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek