Simit
Malzemeler
Hamuru için (for dough)
7,5 su bardağı su (7 1/2 cup water)
4 yemek kaşığı (4 tablespoons sugar)
Tuz (Salt)
15+? Su bardağı un (15+? Cups flour)
1 paket maya (1 package dried yeast, 1 tablespoon)
Üzeri için (to cover it)
1 çay bardağı pekmez (1/2 cups Turkish pekmez (boiled grape juice)
1 su bardağı su (1 cup water)
Susam (sesame seeds)
You may use melasses instead of pekmez. Pekmez (boiled grape juice) contains too much antocianin so more helpful for us also halal.
http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129
Click on video for English recipe
Yapılışı
Hamuru yoğurun. Çok yumuşak olmasın.Bezeler yapın. Bezeleri elinizle uzun çubuklar şeklinde açın. Birbiri edrafında burarak simit şekli verin. Önce pekmezli karışıma sonra susama batırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder