Fırında Sebzeli Köfte/Baked Turkish Kofte with Vegatables

Fırında Sebzeli Köfte/Baked Turkish Kofte with Vegatables





Malzemeler
2 soğan (2 onions)
Biber (Peppers)
Tuz (salt)
Sıvıyağ (Vegatable oil)
Köfteler için (for koftes)
1 kg kıyma (1 kg mince)
2 soğan (2 onions)
1 yemek kaşığı kimyon (1 tablespoon cumin)
Tuz(salt)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber (1 tablespoon red pepper powder)
1 çay kaşığı yenibahar (1 teaspoon allpices)
2 yumurta (2 eggs)
1 çay bardağı irmik (1/2 cup semolina or dried bread powder)

Yapılışı
Soğanları ben kıyma makinesinde çektim ama siz robotta çekebilir yada rendeleyebilirsiniz (Chop the onions.).

Tüm malzemeleri ekledikten sonra yoğurun. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin (Knead it after add all ingredients for meatballs until well combined. Then refrigerate for 30 minutes.).



Soğanları doğrayın ve tuzla ovun (Cut the onions and add salt.)

Ayıklayıp doğradığınız patatesleri tuzlayın ve soğanların üzerine aktarın (Add cleaned, cutted and salty patatoes.)

Biberleri üzerine döşeyin (Decorate with peppers.).

Tepsiye biraz sıvıyağ ekleyin ve köfteleri yapma başlayın(Add some vegatable oil to pan. Start to make the koftes).



Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. (Bake at preheated 200 C in oven)


Afiyet olsun! (Bon Appetit!)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek