Fırında Sebzeli Köfte/Baked Turkish Kofte with Vegatables
Malzemeler
2 soğan (2 onions)
Biber (Peppers)
Tuz (salt)
Sıvıyağ (Vegatable oil)
Köfteler için (for koftes)
1 kg kıyma (1 kg mince)
2 soğan (2 onions)
1 yemek kaşığı kimyon (1 tablespoon cumin)
Tuz(salt)
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber (1 tablespoon red pepper
powder)
1 çay kaşığı yenibahar (1 teaspoon allpices)
2 yumurta (2 eggs)
1 çay bardağı irmik (1/2 cup semolina or dried bread powder)
Soğanları
ben kıyma makinesinde çektim ama siz robotta çekebilir yada rendeleyebilirsiniz
(Chop the onions.).
Tüm
malzemeleri ekledikten sonra yoğurun. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin
(Knead it after add all ingredients for meatballs until well combined. Then
refrigerate for 30 minutes.).
Soğanları
doğrayın ve tuzla ovun (Cut the onions and add salt.)
Ayıklayıp
doğradığınız patatesleri tuzlayın ve soğanların üzerine aktarın (Add
cleaned, cutted and salty patatoes.)
Biberleri üzerine döşeyin (Decorate with peppers.).
Tepsiye
biraz sıvıyağ ekleyin ve köfteleri yapma başlayın(Add some vegatable oil
to pan. Start to make the koftes).
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. (Bake at
preheated 200 C in oven)
Afiyet olsun! (Bon Appetit!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder