Açma Hamurundan Pırasalı Pizza/Leek Pizza/ Лук-порей пицца
youtube kanalım 👉Tık
Artan açma hamurumdan benden pizza istenince acil olarak hemencecik yaptığım pizzalarım. Bilenler bilir ben pizza, pide hamurunu normal un, su, tuz, maya ile yoğurduğum temel mayalı hamur ile yaparım ama bu hamur ile de çok güzel oldu 👌. İsterseniz kaşar peyniri de kullanılabilirsiniz bende kaşar yoktu kullanmadım.
Malzemeler
1 paket maya (1 package or 1 tablespoon dried yeast)
1 su bardağı süzme yoğurt (1 cup filtered yoghurt or quark )
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı su (1 cup water )
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
Aldığı kadar un hamur çok yumuşak ele yapışan kivamda olmalı( Flour, dough must be very soft and a little bit sticky)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder )
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Sosu için (for souce )
2 yemek kaşığı Salça (2 tablespoon Tomato paste)
Biraz su (some water )
Karabiber (blackpepper)
Garnituru (for garnish)
Pırasa (cutted leek)
Zeytin (olives which removed seeds)
9-10 kadar çeri domates (9-10 mini cherry tomatoes)
Salam ya da sucuk (Salami or sucuk)
Yapılışı
Su, süt, yoğurt ve mayası karıştırın. Sıvıyağ, un ilavesi yaparak yoğurmaya başlayın. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Mayalanmaya bırakın. Küçük bezeler yapın. Elinizi unlayarak çekiştire çekiştire açın. Üzerine sosunu sürün. Kaşıkla garnitürü koyun. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder