Ispanağın yıkanması hariç inanılmaz kolay ve lezzetli bir tarif😅 bu arada ıspanak yüksek miktarda folik asit içeriyor. Hamuru yumuş yumuş pofuduk bir açma hamuru oldu 👌. Çok lezzetliydi hamuru kaydedin derim.
Spinach contains too much folic acid. Unfortunately not contains iron. Because iron in Spinach hem-iron.
youtube.com/inci tarifler
Malzemeler
Hamur için (for dough)
1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı su (1 cup water)
3 yumurta akı ( 3 egg whites)
1 paket maya (1 tablespoon dried yeast or 1 little package/11 g)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon sal)
1 kg+? Un (1 kg+? Flour)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
Içi için (for filling)
1 kg ıspanak yaprağı (leave of 1 kg cleaned spinach)
Tuz, karabiber (blackpepper, salt)
Arasına sürmek için (to bruss dough balls)
Tereyağı-sıvıyağı karışımı (butter-vegatable oil mix, % 50/ % 50)
Üzerine yumurta sarısı (egg yolks for top layer)
Directions
Knead a soft dough. Wait for incubation. Make dough balls from the dough. Bruss with oil mix the balls. Make bigger the balls with your hands as oval shape. Put some of filling on the one side. Make a roll and rotate. Give a shape like pic. Wait for 30 min. Bruss with egg yolk. Bake at preheated 180 oven. Bon appetit!
Yapılışı
Unun bir kısmını yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapın. Yoğurt, süt, su ve mayayı ortasına ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağı ekleyip karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun. Bu aşamada kabartma tozu ve tuzunu ekleyin. Mayalanmaya bırakın. İçini hazırlayın. Hamuru bezelere ayırın.
Bezelere yağ karışımını sürün ve elinizle oval şekil verin. Bir ucuna ıspanaklı harcı koyup kendi etrafında dönderin. Rulo yapın. Yarım saat tepsi mayasını aldirip yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Afiyet olsun. Benim 24 tane çöreğim çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder