Tavada Kol Böreği/No Bake Turkish Borek

Tavada Kol Böreği/No Bake Turkish Borek



youtube.com/inci tarifler

Haftasonu kahvaltisina iyi bir börek iyi gider😋 Fark ettim ki 2 senedir hazır yufka kullanmadım için hazır  yufkalı tarifler vermemişim. Yufkası bu kadar kötü olmasına rağmen inanılmaz güzel bir börek oldu. Özellikle içi bugüne kadar ki en iyi patatesli börek içim oldu diyebilirim.

Malzemeleri
1 pkt yufka(1 package yufka or phylo)
5 patates (5 chopped patatoes as small cubes)
2 havuç (2 carrots)
1 çiçek karnabahar (1 head cauliflower)
3 soğan (3 onions)
Yarım demet maydanoz (half bunch of parsley)
1 baton sucuk (sucuk)
Tuz, karabiber, sıvıyağ (salt, blackpepper, vegetable oil)

Ayrıca yufkalara sürmek için (to bruss phylos)
1 su bardağı süt (1 Cup milk)
1 su bardağı zeytinyağı (1 cup olive oil)

Fırın kağıdı (baking papper)

Directions
Cut all vegatables as very small cubes. First, roast onions, carrots and cauliflower. Pour patatoes and sucuk and roast. Stir continiously. Add 1/2 cup boiled water and cook it until water disappeared. Remove from the heat. Add parsley and spicies. Cut yufkas into 2 pieces.

Bruss with milk and olive oil. Put some of filling. Make roll. Give a shape like pics. Replace baking papper in a pan. Transfer the borek to pan inside. Bruss milk and olive oil.Put lid on pan and cook each of side the borek for 30 min on medium heat. Bon appetit!

Yapılışı
Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan, havuç ve karnabaharı yağda iyice soteleyin. Patatesleri ve sucukları ekleyin ve karıştırarak kavurun. 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve suyunu çekene kadar pisirin. Ocaktan alın. Maydanozları  ve baharatları ekleyin.


Yufkaları ikiye bölün. Önce süt ile ıslatın. Sonra da fırça ile zeytinyağı sürün. Icini koyun. Rulo yapın. Tavaya yağlı kağıdı serin. Rulo yaparak tavaya aktarın. Üzerine fırça ile süt ve zeytinyağı sürerek iyice ıslatın. Tavanin üzerine bir kapak kapatarak her bir yüzünü yarım saat orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek