Lorlu Açma Tarifi

AÇMA



Öncelikle herkese merhaba! Huzurlu, keyifli haftasonu geçirmenizi diler ve tarifime geçerim ben açmalarımı lorlu yaptım ama siz isterseniz zeytinli, haşhaşlı, patatesli vs. yapabilirsiniz. Açmalarım pazar sabahı için hazır ve nazır bulunmaktalar. Niye lor çok kullanıyorsun derseniz peynir altı suyu proteinleri lorda fazlasıyla mevcut hani şu spor yapan insanların çok para verip içtikleri tozlar varya işte o proteinler peynir altı suyundan yapılıyor😆 ingilizce whey protein olarak geçer ve her aldığınız paketli gıdada besleyici değerinden dolayı katķı maddesi olarak kullanılır. Neyse tarif kesinlikle çok kolay sadece şekil vermek biraz zaman alıyor. 


Malzemeler
2 su bardağı su (2 cups of water)
1 su bardağı süt(1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup oil)
6 yemek kaşığı süzme yoğurt (6 tablespoon strained yoghurt)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
1 tatlı kaşığı şeker (1/2 tablespoon sugar)
1 paket maya ( 1 package dried yeast)

İçi için (for filling)
1 su bardağı lor (1 cup curd)
1 limonun suyu (1 juice of lemon)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt (2 t ablespoon strained yoghurt)
Zeytinyağı (olive oil)
Tuz (salt)

Arasına sürmek için (for rolls)
Sıvıyağ (vegatable oil)

Üzeri için
Yumurta sarısı (egg yolk)
Çörek otu(kreuzkümmel)
Yapılışı
Sıvı malzemeler, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine azar azar un eklenir. Kabartma tozu ve tuz eklenerek yoğrulur. Tuzu direkt mayaya dökmeyin. Mayayı inaktive eder. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. 



Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır .

 


Bezeler yapılır. 


Oval şekilde açılır. Fırça ile her tarafı bolca yağlanir.



 Bir kenarına içten koyulur. Rulo yapılır. Ben hamurun kenarlarını biraz çektirerek inceltiyorum. 





Rulo kendi etrafında 2-3 tur döndürülür ve simit şekli verilir. Böylece yağladigimiz kısımlar katmer katmer oluyor. 



Yarım saat tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. 



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek