Maş Piyazı

Maş Piyazı


Malzemeler
1 su bardağı maş fasulyesi( 1 Cup mung bean)
4 adet soğan(4 onions)
Tuz(salt)
Zeytinyağı(olive oil)
6-7 adet salatalık turşusu(6-7 cucumber pickle)
Yarım tatlı kaşığı Sumak(1/2 tablespoon sumach)

Yapılışı
Fasulyeleri iyice yıkayın. Suyu bulanık olmayana kadar elinizle ovuştura ovuştura yıkayın. 


Tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyin. Haşlayın. 



Soğanları doğrayın. Sumak ve tuz ekleyip avucunuzla ovuşturun. Salatalık turşularını doğrayın. Tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek