TÜRKMEN PİLAVI/Türkmen Tagamlary

TÜRKMEN PİLAVI


MALZEMELER

1,5 kilo kuşbaşı doğranmış et (1kg+500 g meat),

1 kilo havuç kibrit çöpü şelinde doğranacak (1 kg carrots),

2 su bardağı sıvı yağ (2 cups vegatable oil),

3 baş sarımsak sadece kabukları soyulacak (3 heads of garlic),

3 soğan yarım halka şeklinde doğranacak ( 3 onions),

6 su bardağı yıkanmış pirinç (6 cups washed rice), 

Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su (almost 13-14 cups boiled water)


Yapılışı




Tencereye yağ ve eti alın. Et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.




Kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havuçları ilave edin ve kavurun.


Halka halka doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun.

Sarımsakları ilave edin ve tüm harcı pirinç ile kaplayın. Tuzunu ve sıcak suyu ekleyin.





Tamamen suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatın ve kapağını örtün yarım saat demlenmeye bırakın.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek