SNİCKERS ÇİZKEK/SNİCKERS CHEESECAKE

SNİCKERS ÇİZKEK/SNİCKERS CHEESECAKE


Malzemeler
Tabanı için;
2 paket petibör bisküvi (350 g petit beurre biscuit)
150 g tereyağı(150 g butter)

Kreması için;(for cream)
600 g mascarpone/quark/labne/süzme yoğurt)
1,5 paket kaymak(300 g fresh cream/schmand/cream)
2 paket vanilya(2 packages vanilla sugar powder)
1,5 su bardağı toz şeker(1+1/2 cup sugar)
3 yumurta (3 eggs)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)
1 yemek kaşığı un (1 tablespoon flour)

Karamel sos için (caramel souce)
1 su bardağı şeker( 1 cup sugar )
1 paket krema (200 ml cream)
1 su bardağı fıstık (1 cup peanut)

Sosu için;
2 su bardağı süt (2 cups milk)
2 silme yemek kaşığı nişasta ( 2 tablespoons starch)
4 yemek kaşığı şeker (4 tablespoons sugar)
2 tepeleme yemek kaşığı kakao ( 3 tablespoons kakao powder)

Yapılışı

Bisküvileri robotta parçalayın. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün.Karıştırın. Kum gibi olmalı.

Kelepçeli kalıbın dibine bastıra bastıra döşeyin. Buzdolabına kaldırın. En az yarım saat bekletin.


Mascarpone/labne ya da süzme yoğurt hangisini kullanıyorsanız çırpma kabına alın ve şekerle çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip karışırın.


Bisküvilerin üzerine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dk pişirin. 10 dk fırın kapağı kapalı bekletin ve alın. Ben biraz koyu renkte olsun diye 180 derecede pişirdim. Ama siz 160 derecede 1 saat kadar da pişirebilirsiniz.

Tavaya şekeri alın. Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin  sertleşen kısımları da eriyene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.





Altını kapatın. Fıstıkları ilave edin karıştırın. Çizkekin üzerine dökün. Soğumasını bekleyin.


Kakaolu sosu hazırlayın. Çizkekin üzerine dökün.


Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 1 gece bekletin.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek