Greçka (karabuğday yemeği)

 Greçka (karabuğday yemeği)


                                     

Ben bu yemeği Maş piyaz yaptığımda kalan suyu kullanarak yapıyorum. Ziyan olmuyor hemde vitamini lavabodan gitmiyor. Greçka yani karabuğday artık her yerde satılıyor. Zincir marketlerde bulabilirsiniz. Gluten içermeyen bir tahıl olduğu için gluten alerjisi olanlar rahatlıkla tüketebilir. Maş fasulyesi ile daha bir güzel oldu. Zeytinyağı ve yoğurtla harika oluyor. Değişik tatlar denemek isteyenler için güzel bir tat.

www.youtube.com/inci tarifler

Malzemeler
3 yemek kaşığı maş fasulyesi(3 tablespoon mung bean)
1 su bardağı Greçka(1 cup greçka (grecia) which is not contains gluten)
Tuz(salt)
1 yemek kaşığı biber salçası(1 tablespoon pepper paste)
1 yemek kaşığı domates salçası (1 tablespoon tomato paste)
2 soğan (2 onions)
Sıvıyağ (to fruit onions)
Zeytinyağı(Olive oil for service)

Yapılışı
Maş fasulyelerini iyice yıkayın. Bir saat kadar suda bekletin. Haşlayın. Soğanı doğrayın. Kavurun.


 Soğanlar kavrulunca salçası ekleyip bir iki tur daha çevirin. 



Greçkayı iyice yıkayın. Çöplerini ayıklayın. Çok tozlu, kepekli ve saplı oluyor çünkü. 




Tüm malzemeleri ekleyip tencereye sıcak su ilavesi yaparak kaynatın. 



Afiyet olsun. Üzerine bol zeytinyağı gezdirerek yoğurtla servis yapabilirsiniz. Öyle harika oluyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek