Yayla çorbası/Yoğurt Çorbası/ Turkish Yoghurt Soup

Yayla çorbası/Yoğurt Çorbası/ Turkish Yoghurt Soup



Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt(1 cup of strained yoghurt)
1 su bardağı su (yoğurdu açmak için)(for yoghurt souce 1 cup of water )
1 yemek kaşığı pirinç (1 tablespoon rice)
600 ml sıcak su (600 ml boiled water to cook rice)
Tuz (salt)
Nane (mint)
Limon suyu (lemon juice for service)
1 silme yemek kaşığı un (1 tablespoon flour for yoghurt souce)

Yapılışı
Öncelikle pirinci yıkayın. Tencereye alıp sıcak su ekleyip pirinçler iyice yumuşayana kadar kaynatın. 


Bir yandan yoğurt, su ve unu iyice çırpın. Ben el blendırından geçiriyorum daha pürüzsüz oluyor. 



Pirinçler pişince hazırladığınız yoğurt sosunu yavaş yavaş kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. 3-4 dk sonra ateşi açın ve çorba kıvam alıp göz göz olana kadar kaynatın. Altını kapatın. 



Nane ve tuzu ekleyip karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun.




Not: tuzu önceden katarsanız yoğurt kesilebilir. Birde süzme yoğurtla çorba daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek