FIRIN SÜTLAÇ

FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç (1/2 Cup rice)
Yarım su bardağı şeker (1/2 Cup sugar)
2 su bardağı sıcak su (pirinçleri haşlama için (2 cups boiled water toplam cook rice)
2 su bardağı süt(2 cups milk)
2 tepeleme yemek kaşığı kaymak her bir güveç kabınin üzerine koyulacak (2 tablespoon fresh cream toplam put on the bowls)

Yapılışı
Öncelikle pirinci yıkayın. Suda bekletmenize gerek yok sadece tozu gitse yeterli çünkü pirinci nişastası bize lazım. Bir tencereye sıcak suyu ve pirinci alın. Kısık ateşte ara ara tencerenin tabanını hafiften karıştırarak suyunu çeken kadar haşlayın.



 Pirinç hala sert olmalı. Süt ve şekeri ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sütü ilave edince çok sulu gelebilir korkmayın sütünü çekecektir. Pirinç pişmiş fakat hala dişe yapışan kıvama geldiğinde altını kapatın. 



Güveç kaplarına doldurun. Üzerlerine kocaman tepeleme yemek kaşığı kaymak koyun. Sütlacın üzerini kızartmak için illaki yumurta sarısı kullanıp yumurta kokutmaya gerek yok. Kaymak da ki protein de üzerinin kızartması için yeterli. Fırın tepsisine kapları koyun ve kaplarına yarısını az geçecek kadar su koyun. Önceden ısıtılmış fırında fırının en üstüne yakın koyun. Eğer fırınınızın üst pişirme ayarı yoksa en altına kalın fırın tepsileri yerleştirin ki sütlaçlar lapa olmasın. Üzeri kızarana kadar pişirin.


 Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek