KARNIYARIK

KARNIYARIK


Malzemeler

5-6 adet patlıcan (5-6 adet aubergine)

sıvıyağ (vegatable oil  for frying aubergine)

İçi için ; ( for filling)

7-8 adet biber (7-8  pepper)

4 soğan ( 4 onions)

200 g kıyma ( 200 g mince)

3 diş sarımsak ( 3 cloves garlic)

 tuz(salt)

1 yemek kaşığı domates salçası (1 tablespoon tomato paste)

300 ml domates sosu ( 300 ml tomato souce)

sıvıyağ (vegatable oil )

sıcak su (boiled water)

Yapılışı

Patlıcanları soyun, tuzlu suda bekletin,
kurulayın, içlerini oyun ve bol yağda
kızartın.


 İçi için kıymayı kavurun.


.

Yeşil biberleri,  soğanı, salçayı ve domates sosunu sırasıyla ekleyin ve kavurun.




Salçayı  kokusu çıkana kadar kavurun




Ben soğanı hazır kavrulmuş ekledim. Ama siz biberlerden sonra kavurabilirsiniz.


Hazırladığınız içi patlıcanlara doldurun.

Tuz ve sıcak su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.



Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek